Lid worden?

Voor het werkingsjaar 2020-2021 nemen we voorlopig geen nieuwe leden aan.
Wil je toch graag een Katrommer worden, contacteer de groepsleiding om op de wachtlijst te komen.

Heeft jouw zoon/dochter interesse om lid te worden van onze scouts? Stuur dan zeker een berichtje naar onze groepsleiding via groepsleiding@katrom.be . Zij zullen je voorzien van alle nodige info en je verwijzen naar de juiste tak.
Moest je twijfelen, dan mag je altijd enkele zondagen bij ons komen proberen. En met al je vragen kan je ook bij onze groepsleiding terecht. Zij zoeken graag met jou naar een oplossing. 

Omdat de grootte van onze leidingsploeg geen heel grote ledenaantallen toelaat, werken we met een ledenstop. Als deze al is ingegaan, kan je altijd op de wachtlijst gezet worden. Dan zal je het volgende jaar gecontacteerd worden voor de inschrijvingen.

We zetten enkele handige info voor nieuwe Katrommers even op een rij:

  • Er zijn 5 groepen, takken genoemd: de Kapoenen (6-8 jaar), de Welpen (8-11jaar), de Jojo’s (11-14 jaar), de Givers (14-17 jaar) en de Jins (17-18 jaar).
  • De jongste takken (kapoenen en welpen) hebben (meestal) vergadering op zondagnamiddag van 14u – 17u. Voor de andere takken stopt de vergadering een halfuurtje later, om 17u30.
  • Het lidgeld bedraagt €38. Afhankelijk van de activiteiten kan de tak soms een kleine bijdrage vragen (maandgeld). Er vinden ook twee weekends plaats (€30) en een zomerkamp (€110/€125). Je kan ook gebruik maken van talentencheques en/of vergoedingen van je mutualiteit. Mocht deze kost toch een drempel zijn, contacteer dan de groepsleiding met een vraag naar "Lidgeld op maat", een initiatief van Scouts en Gidsen Vlaanderen voor een verminderd lidgeld.
  • Ons uniform bestaat uit een Katromdas (€8,00) een scoutshemd en een groene of bruine broek. Voor de kapoenen (6/7 jaar) is het enkel een Katromdas en een Katromtrui. Voor vragen over het uniform, zullen Antilope en Smelleken u verder helpen op het emailadres: uniform@katrom.beDe dames van het uniform zijn ook beheerder van onze tweedehands uniformen collectie, dus als u hiervoor interesse hebt laat hen zeker iets weten.
  • Heeft uw Katrommer een specifieke vraag rond religie/voeding/allergie/medicatie/... laat het ons zeker weten; binnen Katrom bestaat er voor alles een oplossing!

Nog vragen? We helpen je graag verder: groepsleiding@katrom.be